vrijdag 21 februari 2014

Wargasm - Muziek om nooit te vergeten: Week 8

Het idee is om eerst de link met de muziek te openen (opent in een ander scherm) en dan het blog te lezen zodat je de muziek helemaal in je op kunt nemen.

Wargasm - Undead
(klik hier voor de muziek)

Deze week een wat pittiger gerecht. Soms heb je wel eens van die momenten dat je bij de platenboer
een hoesje pakt waarvan je denkt: "wat is dit?". Dit had ik ook in 1988 toen ik bij Plato Leiden liep en uit de bak een cd pakte van Wargasm met de titel "Why play around?". Ik besloot om het ongehoord aan te schaffen en het bleek een schot in de roos. Geweldige trash-metal van een onbekend drietal uit Boston. Dit alles met een luguber sausje waardoor het nogal obscuur over kwam.

Een aantal maanden later kwam Wargasm naar Nederland voor een tour in het voorprogramma van Biohazard. Zo deden ze ook (het nog oude) Scum in Katwijk aan waardoor ze wel erg dicht in de buurt kwamen. Wij gingen er met een groepje heen en in de matig gevulde zaal speelde Wargasm de eerste noten van het album. Tussen twee nummers door kon ik het weer niet laten om mijn favoriete nummer van het album "Undead" te schreeuwen. Wat er toen gebeurde zal ik nooit vergeten. De blik van bassist/zanger Bob Mayo toen hij dit hoorde. Hij keek de andere twee bandleden aan met zijn mond wagenwijd open. Hij stamelde "do you know our songs?" Dit hadden ze blijkbaar nog niet meegemaakt in Europa. Uiteraard speelden ze "Undead" net als de rest van het album, want meer was er nog niet.

Na afloop kwamen ze uiteraard naar ons toe en namen ons mee naar het café gedeelte van Scum. Van Biohazard hebben we die avond niks meer gezien. De band vroeg of we zin hadden om de volgende dag ook naar een volgend optreden te komen. Ze speelden namelijk de dag erna in 't Beest in Goes. En jong en onwetend als we waren zeiden we direct ja. De volgende dag dus met een enorme kater een dikke twee uur in een snikhete auto naar Goes voor een optreden van 35 minuten. We wisselden elkaars gegevens uit (ook nog jong en over enthousiast) waardoor mijn onwetende en niet Engels sprekende ouders een aantal weken daarna werden gebeld door ene Richie Spillberg uit Amerika die Nick wilde spreken...

Het bleef een aantal jaren stil. Er was geen nieuw platencontract en de band bracht wat demo's uit. In 1993 kwamen ze uiteindelijk met een album "Ugly". Uitgebracht bij het Massacre label. Opnieuw een lekker snel album. Vlak daarna een EP-tje met de titel "Fireball". Inderdaad een cover van Deep Purple en ook de hoes van Deep Purple werd gecovered. Verder op deze EP een aantal live tracks. Na het daarop volgende album"Suicide notes" in 1995 was het gedaan met de band. En zoals wel vaker gebeurt werd toen het talent van de band ontdekt en is het debuut album "Why play around?" nog steeds een veel gezochte cd in de metal scene. De band heeft een mooie facebook pagina met vooral veel materiaal (foto's en verhalen) uit het verleden. Mooi om weer terug te zien.

Links:
Facebook pagina: https://www.facebook.com/WARGASMwpa?fref=ts
Een mooie review van het debuut album: http://www.metalfan.nl/reviews.php?id=7951

Geen opmerkingen:

Een reactie posten